Ένας στρατός δεν μπορεί να είναι αξιόμαχος αν δεν διαθέτει μια υποδομή υποστήριξης. Μια τέτοια υποδομή είναι και το 301 Εργοστάσιο Βάσης του Στρατού Ξηράς. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στην δημοσιότητα ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από αυτό.

Αποστολή του Εργοστασίου είναι:

  • Η συντήρηση 5ου κλιμακίου και ανακατασκευή, με βάση τα προγράμματα του ΓΕΣ, του πάσης φύσεως τεχνικού υλικού, πλην υλικών τηλ/νιας, γραφομηχανημάτων, ηλεκτροϋγειονομικού υλικού, αρμάτων, αεροπορικού υλικού, κατευθυνομένων βλημάτων και ειδικών οπλικών συστημάτων (TOW, MILAN, RM 70, MLRS, κλπ).
  • Η κατασκευή ανταλλακτικών, βάσει προγράμματος του ΓΕΣ.
  • Η κατασκευή – διασκευή – ανακατασκευή διαφόρων υλικών, εκτός προγράμματος, κατόπιν Δγων του προϊσταμένου κλιμακίου (ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ).
  • Η εκπόνηση μελετών, σύνταξη προδιαγραφών και τεχνικών οδηγιών που αφορούν στα κύρια υλικά που υποστηρίζει.

1. Το Εργοστάσιο υλοποιεί το πρόγραμμα ανακατασκευών το οποίο προτείνεται από την ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ και εγκρίνεται από ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ και αφορά τα παρακάτω υλικά :

Οχήματα MS240GD, MS290GD ¼ ton, MS290GD 1 ¼ ton, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 A1, M106 A1, M557A1G, αυτοκινούμενα πυροβόλα A/K M109A1B, A/K M109A2, A/K M110, οπλισμό όπως ΤΥΦΕΚΙΑ G3A3A4, ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΑ ΗΚ11Α1, ΠΟΛΥΒΟΛΑ MG3, ΠΙΣΤΟΛΙΑ 0,45, κινητήρες για οχήματα και κιβώτια ταχυτήτων.

2. Από το έτος 2011 ανατέθηκε στο Εργοστάσιο η επιθεώρηση και η συντήρηση των κάδων αεροπυρόσβεσης της Αεροπορίας Στρατού, από εκπαιδευμένο – πιστοποιημένο στρατιωτικό προσωπικό.

3. Εκτέλεση επισκευών πέραν του προγράμματος.

α. Στο Εργοστάσιο, ανατίθεται, κατόπιν εγκρίσεως από τον προϊστάμενο Σχηματισμό, η επισκευή τεχνικών υλικών (οχημάτων πολιτικού τύπου, ειδικών οχημάτων, Λεωφορείων, Ασθενοφόρων, οπλισμού, γεννητριών, εξωλέμβιων κινητήρων, κλπ), πέραν του ετήσιου προγράμματος

β. Κινητές Ομάδες Επισκευής με κατάλληλο τεχνικό προσωπικό πραγματοποιούν επιθεωρήσεις – επισκευές σε βεβλαμένα κύρια υλικά των Μονάδων της ευρύτερης περιοχής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.