Τα γραφεία της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δήμου Σαγκάης με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Jiang Yixin.

Η Ένωση ενημέρωσε την επιτροπή αναφορικά με τους σκοπούς και τις δραστηριότητές της. «Πρόταγμα στην ιστορική πορεία της Δ.Ν.Ε. ήταν και παραμένει και σήμερα η ανάπτυξη της Ναυτιλιακής πρακτορείας και η προάσπιση των συμφερόντων των Μελών της, ενώ παραμένει υπέρμαχος για λιμάνια βιώσιμα, ανταγωνιστικά, ασφαλή, ποιοτικά, με βάση τα σύγχρονα διεθνή δεδομένα και με πελατοκεντρικό χαρακτήρα», σύμφωνα με την Ένωση.

Σημειώθηκε επίσης ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση εκπροσωπεί σήμερα το σύνολο σχεδόν των Ναυτιλιακών Πρακτορείων διεθνών τακτικών γραμμών ως και κρουαζιεροπλοίων που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά και συνεισφέρουν στα οργανικά έσοδά του σε ποσοστό άνω του 70%. Τα μέλη της Ένωσης, όπως σημειώθηκε, δραστηριοποιούνται στις αντιπροσωπεύσεις ημεδαπών ή αλλοδαπών Ναυτιλιακών επιχειρήσεων τακτικών γραμμών, στην παροχή υπευθύνων υπηρεσιών Ναυτικών πρακτορεύσεων και συνδυασμένων μεταφορών, στην άμεση πρόσβαση σε πρωτογενείς υπηρεσίες μεταφορών του πάσης φύσεως εισαγωγικού εξαγωγικού και διαμετακομιστικού εμπορίου καθώς και στην υπηρεσία της επιβατηγού Ναυτιλίας και της Κρουαζιέρας.

Τέλος ο Πρόεδρος της Δ.Ν.Ε. κ. Ν. Αρβανίτης πρότεινε την συνέχιση της συνεργασίας και ενίσχυσης των δεσμών με την Διοίκηση του Γραφείου Λιμενικών Υποθέσεων του Δήμου Σαγκάης, προς την κατεύθυνση της ανταλλαγής απόψεων σε Ναυτιλιακά και λιμενικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, επ’ ωφελεία του αμοιβαίου συμφέροντος αυτών.