Την απαλλαγή των επαγγελματιών πωλητών και των παραγωγών στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης από την υποχρέωση καταβολής του ημερήσιου τέλους συμμετοχής τους στις λαϊκές για όσο διάστημα διήρκεσαν η σφοδρή κακοκαιρία και οι ισχυρές χιονοπτώσεις στον νομό, ζητά με έγγραφό του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας. Το σχετικό αίτημα απευθύνεται στη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση από την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών στην επόμενη συνεδρίασή της. Το χρονικό διάστημα που αφορά είναι από τις 7 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Η Περιφέρεια ενημερώνει ότι κατά τις αυτοψίες που πραγματοποίησαν ο αντιπεριφερειάρχης και υπηρεσιακοί παράγοντες στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι οι αγορές υπολειτούργησαν όλες τις προηγούμενες μέρες, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις έδρασαν αποτρεπτικά τόσο για την προσέλευση καταναλωτών, όσο και παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών. Μάλιστα πολύ μεγάλος αριθμός παραγωγών, επαγγελματιών πωλητών και εμπόρων δεν κατόρθωσε ούτε να εργαστεί, ενώ πολλοί είχαν μηδενικούς τζίρους.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και το Σωματείο Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια». Σχετική επιστολή έστειλαν ο πρόεδρος του Σωματείου, Λάζαρος Παυλίδης και το διοικητικό συμβούλιο του φορέα προς την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.