Το απόλυτο χάος αναμένεται να επικρατήσει για τις επόμενες δύο μέρες στην Αθήνα λόγω των 48ωρων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και των στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν οι ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν, για 48 ώρες, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακή ασφυξία στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία που προωθεί η κυβέρνηση και τις μετατάξεις.

Άμεσες κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, τις απολύσεις, το «τσεκούρωμα» σε μισθούς και συντάξεις, τα χαράτσια και την ανεργία αποφάσισαν και οι ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα απέχουν από τα καθήκοντά τους αφού η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00, συγκέντρωση στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ αποφάσισε για αύριο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1το μεσημέρι και πορεία στη Βουλή.

Η ΠΟΕ – Ε.ΕΘ.Α θα προχωρήσει σε στάση εργασίας την Παρασκευή από 7:00 – 10:00 και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, έχει προγραμματιστεί μαζικό συλλαλητήριο όλων των ομοσπονδιών για το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Γ’ Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές ζητούν αλλαγή πολιτικής και ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.