Μέσα από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ, στη Θεσσαλονίκη, θα ξεχυθούν την επόμενη Κυριακή δεκάδες ποδηλάτες, στην πιο θεαματική απόδραση όλων των εποχών.

Οι «κρατούμενοι», με τα ποδήλατά τους και την προστατευτική τους στολή, θα δώσουν αγώνα με τον χρόνο, σε μια κατάβαση προς την ελευθερία, που θα καταλήξει στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ιστορικά σοκάκια, αρχαία μνημεία και απότομα σκαλοπάτια θα οδηγήσουν τους δίτροχους αναβάτες, από τα τείχη του Επταπυργίου και μέσα από πετρόχτιστα καλντερίμια της Άνω Πόλης, στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά προκειμένου να τερματίσουν στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για τον 1ο αγώνα κατάβασης τύπου Downtown, που διοργανώνεται σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Νεότητας Εθελοντών και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ομάδα προώθησης του ποδηλάτου BikeRespect.

Στο «Yedi Κule Runaway» θα συμμετέχουν 180 ποδηλάτες, ενώ ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 16 Οκτωβρίου, μ’ ένα θεαματικό … άλμα των συμμετεχόντων μέσα από το Γεντί Κουλέ.