Για τρίτη ημέρα παραμένει κλειστή η Εγνατία οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο των Κοίλων έως το κόμβο της Σιάτιστας, εξαιτίας των υδάτων που έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα.

Η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, είχε ως αποτέλεσμα το νερό σε ορισμένα σημεία της Εγνατίας οδού να μην μπορεί να απορροφηθεί από τα φρεάτια και τις καταβόθρες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 άνδρες επί δύο μερόνυκτα έκαναν άντληση των υδάτων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η άντληση των υδάτων και έχει ξεκινήσει η διαδικασία πλυσίματος του οδοστρώματος από την λάσπη που σκεπάζει την Εγνατία οδό κατά μήκος ενός χιλιομέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανδρεόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «για τον καθαρισμό του οδοστρώματος επιχειρεί μόνο ένα όχημα της πυροσβεστικής καθότι από χθες την νύκτα πέντε οχήματα με 15 άνδρες αναχώρησαν εσπευσμένα για να βοηθήσουν στην μεγάλη φωτιά της Θάσου».

Στο σημείο αυτό επεσήμανε την παντελή απουσία της Εγνατίας οδού που «δεν βοήθησε στο παραμικρό με μηχανήματα και εξοπλισμό τόσο στην άντληση των υδάτων όσο και στον καθαρισμό της λάσπης από το οδόστρωμα».

Με ευθύνη της Τροχαίας Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων στα συγκεκριμένα σημεία και σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων, διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων.

Στα Γρεβενά με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελου Σημανδράκου συνεδρίασε η πολιτική προστασία και ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί σε μεγάλο μέρος του νομού, το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς και τις ζημιές σε καλλιέργειες και αγροτικές κατοικίες από τις εκτεταμένες πλημμύρες.