Στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη νόσο Αλτσχάιμερ με συμβολική πορεία από το Σύνταγμα προς το Ζάππειο και σύνθημα «Νόσος Αλτσχάιμερ: την αντιμετωπίζουμε βήμα – βήμα», παρουσία ασθενών, φροντιστών και εθελοντών συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη νόσο Αλτσχάιμερ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011.

Ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, αλλά και τη φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, την πιο συχνή μορφή άνοιας.

Στη χώρα μας υπάρχουν 160.000 ασθενείς με άνοια, αριθμός που εκτιμάται ότι θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με νόσο Αλτσχάιμερ που λειτουργεί στο Δήμο Αμαρουσίου είναι η μοναδική δομή για ανοϊκούς ασθενείς στα Βόρεια Προάστια.

Στο μήνυμα του ο κ. Πατούλης σημειώνει: «Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται κοντά σε κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη τη στήριξη και συμπαράστασή μας. Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με νόσο Αλτσχάιμερ αγκαλιάζει τους ανοϊκούς ασθενείς και τις οικογένειές τους προσφέροντας μία ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας. Ως Δήμος προσφέρουμε τη δυνατότητα να έχουν ποιότητα στη ζωή τους, βοηθώντας παράλληλα τα οικεία πρόσωπα να διαχειριστούν με το δέοντα τρόπο τα προβλήματα που προκύπτουν από τη φύση της νόσου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ το Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών διοργάνωσε ημερίδα με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, παρέχοντας δωρεάν τεστ μνήμης στους ενδιαφερόμενους από 60 ετών και πάνω.
Με τη σημερινή μας παρουσία στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο και μέσον να τους προσφέρουμε τη βοήθεια μας».