Κουρτς: Να μην αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Ιταλία

Να μην εξαρτάται η Ε.Ε. από μια συμφωνία με την Τουρκία ζητά ο αυστριακός ΥΠΕΞ


ΕΛΛΑΔΑΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
15:49
15/07/2016
Κουρτς: Να μην αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Ιταλία
2
loading

Να μην αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Ιταλία και να υπάρξει μία από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις χώρες της, ώστε να μην εξαρτώνται από μία συμφωνία με την Τουρκία, ζητά σε σημερινές δηλώσεις του ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος στην Αυστρία, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Θα πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την υλοποίηση από κοινού από όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ της προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες την Ελλάδα και την Ιταλία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι όποιος έρχεται παράνομα στην Ευρώπη, δεν θα διοχετεύεται προς την Κεντρική Ευρώπη. Εάν το πετύχουμε, τότε δεν θα εξαρτώμεθα πλέον από την Τουρκία και από μία συμφωνία με την Τουρκία. Μετά, θα έχουμε οι ίδιοι τον έλεγχο της κατάστασης».

Κατά την άποψή του, η Ευρώπη θα πρέπει παράλληλα να διευρύνει μαζικά τη βοήθεια προς τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, και ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως μπορεί να επιτευχθεί, αυτό που συζητείται τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλαδή, να δημιουργηθεί μία ειδική υπηρεσία για την προστασία των συνόρων ή να ενισχυθεί η Frontex, και η πρόθεση των κρατών της ΕΕ να συμβάλουν σε αυτό, είναι «δεδομένη σε μεγάλο βαθμό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar mica76

    Κάτι θέλει αυτός και το πάει λάου λάου.....

  2. avatar ROBOCOP

    Ο Κουρτς καλά τα λέει!Εμείς όμως εδώ τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το λαθρομεταναστευτικο?Ψηφίζουμε αριστερα??

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει