Με βασικό στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Food Festival), από 4 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2011.

Μέσα από το Φεστιβάλ γεύσεων των τριάντα ημερών, θα αναδειχθεί η πολυδιάστατη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης και θα υποστηριχθούν οι ποιοτικοί χώροι εστίασης και τα καταστήματα πώλησης προϊόντων γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. Επίσης το Φεστιβάλ φιλοδοξεί στην ανάδειξη της ποιότητας, ποικιλίας και ιδιαιτερότητας των τοπικών εδεσμάτων και ποτών (οίνων, αλκοολούχων, νερών, αναψυκτικών, αφεψημάτων κλπ.).