Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διανομής τροφίμων και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης σε 12.583 δικαιούχους, από τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους των δεκατριών δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, του προγράμματος ΤΕΒΑ, το οποίο ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2016.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υπήρξε ειδική μέριμνα για άστεγους και άπορους (παροχή έτοιμων γευμάτων μέσω συσσιτίων, ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής σε ατομική συσκευασία).

Από τα 26 σημεία διανομής στους 13 δήμους μοιράστηκαν βρεφικά είδη, είδη οικιακής χρήσης και καθαριότητας, βρεφικές τροφές, πουλερικά, ελαιόλαδο, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά, γάλα, φρούτα και λαχανικά, συνολικού βάρους 270 τόνων.

Οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Γ. Γαβρίλης και Νήσων, Π. Χατζηπέρος, ευχαρίστησαν τους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι αν και αυτά τα προγράμματα δεν απαντούν στα γενεσιουργά αίτια των φαινομένων της φτώχειας, συνιστούν την ελάχιστη στήριξη που οφείλουμε να επιδείξουμε στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους. «Η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που ως φαινόμενα οξύνθηκαν και διευρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια, αποτελούν ανοικτή πρόκληση και αναδεικνύουν τον ειδικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημείωσαν.