Βελτιωμένο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την έγκριση  του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό  χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.

Πριν από περίπου ένα χρόνο το ΣτΕ είχε δείξει κόκκινη κάρτα στο αρχικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθώς το έκρινε μη νόμιμο. Οι σύμβουλοι Επικρατείας  με γνωμοδότηση, τότε, διατύπωσαν ενστάσεις σχετικά με τη  δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών,  την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, υπογραμμίζοντας πως απαγορεύεται,  «η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος».

Τώρα, το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική  επεξεργασία η οποία θα γίνει από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στο επίμαχο σχέδιο περιγράφεται την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης σε έκταση  301.864,99 τετραγωνικά μέτρα . Κάθε ζώνη προορίζεται για διαφορετικές χρήσεις και μεταξύ άλλων προβλέπει ξενοδοχεία, καμπάνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ – μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσές , ελικοδρόμιο, πάρκινγκ και κήπους . Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί και ειδική είσοδος για το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα .

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.