Κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για πέμπτο μήνα.

Ήδη, μέσα στο εργοστάσιο, στον αίθριο χώρο κοντά στην πύλη, βρίσκονται παραταγμένα στρατιωτικά οχήματα και αρματοφορείς, με αναρτημένα πανό που γράφουν «SOS» επάνω στο σήμα της ΕΛΒΟ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας, αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης της εταιρείας, εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, ενώ την προσεχή Τετάρτη, 15 Ιουνίου, προσανατολίζονται, σε συνεργασία με το ΕΚΘ και με άλλους εργαζομένους ΔΕΚΟ της πόλης, να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου έξω από το ΥΜΑΘ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζητούν από την κυβέρνηση να καταβληθούν υπόλοιπα, από πενταετή σύμβαση του 2002, για στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων που παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και λόγω της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε δεν έχουν μέχρι σήμερα πλήρως εξοφληθεί, προκειμένου να εισρεύσει χρήμα στην εταιρεία για να πληρωθούν. Ζητούν, επίσης, να έρθει έργο στην εταιρεία, μέσω της επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να «τρέξει» διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, που αφορά την ανακατασκευή και παράδοση 92 αρμάτων.