«Είμαστε ευγνώμονες για την Ελλάδα και την ευχαριστούμε. Είμαστε στο πλευρό της ό,τι και αν αντιμετωπίζει. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεργασία μας με την Ελλάδα. Η Ορθοδοξία μάς ενώνει. Μέσα από τις δοκιμασίες φαίνεται η πραγματική φιλία» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, που έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ στην Κέρκυρα με μέλη της σερβικής κυβέρνησης και τον πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα.

Τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελλάδα είναι διαχρονικό παράδειγμα φιλοξενίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των λαών. Τα αισθήματα φιλίας με τη Σερβία είναι κοινά».

Η ανεπίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας στην Κέρκυρα το επόμενο 24ωρο πραγματοποιείται με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την κατάλυση του σερβικού στρατού και σερβικού λαού στην Κέρκυρα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Έρχομαι για δύο λόγους στην Κέρκυρα. Ο πρώτος είναι για να τιμήσουμε τους στρατιώτες μας που έμειναν στην Κέρκυρα αναζητώντας τη σωτηρία και ο δεύτερος είναι για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Κερκυραίους, οι οποίοι πραγματικά τους έσωσαν», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς.