Δεν θέλουν τη μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη σε χώρο κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου της ΝΔ και Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων, μετά την ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση ότι προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ενοικίαση βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

«Το ενδεχόμενο μετατροπής της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου σε hotspot προσφύγων και μεταναστών δείχνει τον ξεδιάντροπο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, απαξιώνοντας έναν χώρο που θα έπρεπε να λειτουργεί ως hotspot ανάπτυξης» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Καράογλου.

«Ξεπερνά πλέον τα όρια του παραλόγου η εμμονή της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τη δυτική πλευρά της πόλης ως αποθήκη ψυχών. Θα περιμέναμε η κυβέρνηση να έδειχνε ενδιαφέρον για την αναγέννηση της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου που πλήττεται βαρύτατα τα τελευταία χρόνια από τη αθρόα φυγή επιχειρήσεων και την ανεργία και όχι να οδηγεί στην έξοδο και τους τελευταίους που έμειναν να δραστηριοποιούνται εκεί» επισημαίνει από τη δική του πλευρά ο κ. Φωκάς.