Αίσιο τέλος στο θρίλερ της πειρατείας σε ελληνόκτητο πλοίο

Πειρατές απήγαγαν και άφησαν ελεύθερους τρεις Έλληνες ναυτικούς και έναν Φιλιππινέζο


ΕΛΛΑΔΑ
15:49
30/03/2016
Αίσιο τέλος στο θρίλερ της πειρατείας σε ελληνόκτητο πλοίο
1
loading

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις Έλληνες ναυτικοί και ο Φιλιππινέζος που είχαν απαχθεί από πειρατές πριν από 25 ημέρες, μετά από πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων ενώ έπλεε 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά του «BONEY RIVER» της Νιγηρίας.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το πρωί της 5ης Μαρτίου το πλοίο έπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή άφορτο με προορισμό το «LOME TONGO», όταν άγνωστος αριθμός ενόπλων, επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κρατώντας ομήρους τέσσερα άτομα, τους τρεις Έλληνες και έναν υπήκοο Φιλιππίνων.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του και απομακρύνθηκε από τη θαλάσσια περιοχή.

Στο πλοίο, σημαίας Παναμά, επέβαιναν 22 άτομα πλήρωμα και επιβάτης έναν εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, o Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του πλοίου, καθώς και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Με το που περιήλθε η πληροφορία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.

Το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, από την οποία πληροφορήθηκε τελικά ότι, στις 28/03/2016 οι τέσσερις όμηροι ελευθερώθηκαν και επέστρεψαν καλά στην υγεία τους, οι τρεις Έλληνες στην Ελλάδα και ο Φιλιππινέζος στις Φιλιππίνες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Thomas_E

    Πόσα πλήρωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία θα μας πείτε? Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν μισθώνουν ένοπλους secutiry στα μεταφορικά πλοία εφόσον η πειρατεία ανθίζει σε αυτά τα ύδατα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει