Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμπίεση του λιμανιού του Πειραιά, καθώς, παρά τις σημερινές αναχωρήσεις ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών ξεπερνά τις 4.000 άτομα, ζητεί με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

«Η κατάσταση έχει ζορίσει παρά πολύ και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς οι συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνάει τις δυνατότητές μας, ενώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι παραμονής και φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, άρα δεν μπορούν και να εξασφαλιστούν και όλες οι αναγκαίες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Ο κ. Γαβρίλης κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές αναχωρήσεις 500 περίπου προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά με πούλμαν για τα Γιάννενα και αν αυτό ομαλοποιεί κάπως την κατάσταση, δήλωσε ότι παρά τις σημερινές μετακινήσεις σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, ο αριθμός των ατόμων που εξακολουθούν να διαμένουν στο λιμάνι εξακολουθεί να παραμένει σταθερά πάνω από τις 4.000 άτομα. Πρόσθεσε επίσης ότι όσο πιο πολλά άτομα παραμένουν για πολλές ημέρες στον ίδιο χώρο και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αξιοπρεπούς παραμονής και διαβίωσης, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και εκνευρισμός και κάτι τέτοιο απαιτεί άμεσα μέτρα αποσυμπίεσης.

(Φωτογραφία αρχείου)