Το νησί του Πόρου αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για μια γρήγορη ανοιξιάτικη απόδραση από την Αθήνα. Το αρχοντικό αυτό νησί του Σαρωνικού Κόλπου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζουν αρκετοί.

Πλούσια ιστορία, πολύ πράσινο και φιλόξενοι κάτοικοι συνθέτουν την προσωπικότητα του νησιού. Αγαπημένο θέρετρο της δεκαετίας του ‘60 πράγμα που αποδεικνύεται και από τις πολλές ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν εκεί, αποτελεί σταθερή αξία για μια γρήγορη απόδραση το Σαββατοκύριακο.

Επισκεπτόμενος κάνεις τον Πόρο θα δει μεταξύ άλλων καλοδιατηρημένα νεοκλασικά οικοδομήματα και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα ενώ αξίζει σίγουρα μια βόλτα στο Λεμονοδάσος στην ακτή της Πελοποννήσου. Σήμα κατατεθέν του νησιού αποτελεί και το ιστορικό ρολόι στο κέντρο του Πόρου ενώ στο νότιο ανατολικό μέρος της Καλαυρίας μπορεί να επισκεφτεί κανείς την ιστορική μόνη η οποία κτίστηκε το 18ο αιώνα.

Μόλις δυο ώρες από την Αθήνα αυτό το μικρό και καταπράσινο νησί με τα πεύκα και τους κολπίσκους αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια απόδραση από την καθημερινότητα. Μία νεοκλασική γωνιά της χώρας με μια ατόφια γοητεία που σε μαγεύει. Περπατώντας στα στενά δρομάκια που οδηγούν στον κυρίως οικισμό, χαζεύοντας τα νεοκλασικά κτίρια και θαυμάζοντας την ομορφιά του τοπίου αισθάνεται κανείς ότι έκανε την καλύτερη επιλογή για μια απόδραση από την ρουτίνα. Αν έχετε περισσότερες μέρες στη διάθεσή σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου με το περίφημο Λεμονόδασος και τον αρχαιολογικό χώρο της Τροιζήνας. Ιδιαίτερα όσον αφορά το Λεμονόδασος η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να θαυμάσετε τις ανθισμένες λεμονιές. Το νησί παρέχει όλες τις ανέσεις που ζητά ο επισκέπτης, οργανωμένα καταλύματα και εστιατόρια με φρέσκα θαλασσινά. Επίσης αν αγαπάτε το ποδήλατο θα λατρέψετε τις βόλτες στο νησί.

Ένας προορισμός που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και την άνοιξη!

poros1 poros3 poros4 poros5