Ενιαίο αριθμό τηλεφωνικής κλήσης για τα συμβάντα στους αυτοκινητόδρομους μελετά η κυβέρνηση

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών


ΕΛΛΑΔΑ
22:42
21/01/2016
Ενιαίο αριθμό τηλεφωνικής κλήσης για τα συμβάντα στους αυτοκινητόδρομους μελετά η κυβέρνηση
2
loading

Η θέσπιση ενός ενιαίου αριθμού τηλεφωνικής κλήσης για βοήθεια στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και η δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών, τέθηκε επι τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών, υπό τον υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη που έγινε, παρουσία και του γενικού γραμματέα Δικτύων Δημ. Τζώρτζη, με τους εκπροσώπους παρόχων κινητής τηλεφωνίας και του ΟΤΕ, του δικτύου «Hellastron-Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με διόδια» και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, συζητήθηκε η ενοποίηση των τετραψήφιων αριθμών κλήσης που αφορούν στα συμβάντα σε αυτοκινητοδρόμους.

Ο υφυπουργός εστίασε πρωτίστως στην αναγκαιότητα της απλούστευσης, αλλά και στη συνεπαγόμενη αναβάθμιση των παρερχομένων κοινωνικών εξυπηρετήσεων, που μπορούν να προκύψουν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία (ενιαίος αριθμός κλήσης).

Επίσης, συζητήθηκε «η χρησιμότητα της θέσπισης μιας 24ωρης πανεθνικής εμβέλειας ραδιοφωνικής συχνότητας, για την καλύτερη πληροφόρηση των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων στην Ελληνική Επικράτεια». Η δυνατότητα αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, όπως επισημαίνει το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να λυθούν τυχόν τεχνικά ή άλλα λειτουργικά εμπόδια, ενώ προτάθηκε και η διεξαγωγή ανοικτού διαγωνισμού δημιουργικών ιδεών για την επιλογή συγκεκριμένου ονόματος του ραδιοφωνικού σταθμού πληροφοριών για τους αυτοκινητοδρόμους.

«Απώτερος στόχος όλων των παραπάνω σημείων παραμένει η καλύτερη πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των πολιτών που μετακινούνται και χρησιμοποιούν με ασφάλεια το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων στην χώρα μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Χρήστος

    Ολόκηρη κυβέρνηση ασχολείται με τον ενιαίο αριθμό;;;;

  2. avatar Γιώργος1981

    Επιτέλους !!! Ταξιδέυοντας χρειάστηκε να ενημερώσω για μια τεχνική βλάβη σε κάποιον που είχε σταματήσει εντός τούνελ του Αγιου Κωνσταντίνου.Καλώντας με ρωτούσαν σε ποιό κομμάτι είναι για να ξέρω που να σας συνδέσω κτλ και επειδή έχει άλλη εταιρεία την εποπτεία των τούνελ . Λιγο μπάχαλο. Εανα νούμερο για παντού και όλους. Τωρα για τον ραδιοφωνικό σταθμό , διορισμοί μου φαίνεται λοιπών της οικογένειας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει