Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, στη χθεσινή του συνεδρίαση, την βιοκλιματική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αλμυρού και κεντρικών δρόμων, ενώ αντιδικία προκλήθηκε μεταξύ Δημοτικής Αρχής και μείζονος μειοψηφίας και για το θέμα παραλαβής 50 πρωτοκόλλων έργων, που δεν έφεραν την υπογραφή του πρώην αιρετού εκπροσώπου στην επιτροπή παραλαβής των έργων.

Όσον αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση, η μελέτη προβλέπει την απαγόρευση στάθμευσης σε όλους τους δρόμους του κέντρου, που μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με κάποιες θέσεις μόνο για στάση. Τα πεζοδρόμια διαπλατύνονται, και θα γίνουν φυτεύσεις δένδρων και άλλων φυτών. Ακόμη προβλέπεται να γίνει λίμνη στη μέση της πλατείας και γύρω ένα τεχνητό ποτάμι.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης, είπε ότι η πλατεία με αυτόν τον τρόπο χάνει τον χαρακτήρα της για μαζικές συναθροίσεις. Παράλληλα τόνισε ότι με τη μελέτη εξοστρατκίζονται τα Ι.Χ. από το κέντρο, κάτι που θα πλήξει την αγορά, που στηρίζεται στους επισκέπτες της ευρύτερης περιφέρειας Αλμυρού, που κατεβαίνουν να ψωνίσουν και να διεκπεραιώσουν άλλες υποχρεώσεις τους. Το έργο θα κοστίσει περίπου 5 εκ. € και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, τόνισε ότι θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς αναμένεται να τρέξουν 12 βιοκλιματικά προγράμματα ανά τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκ. € (έξι στην Αθήνα και έξι στην περιφέρεια). Ο κ. Βούλγαρης εξέφρασε αμφιβολίες αν θα εξασφαλιστούν τα χρήματα τέτοιες εποχές.

Στο μεταξύ η μειοψηφία δεν ψήφισε και την έγκριση 50 πρωτοκόλλων παραλαβής έργων που δεν έφεραν την υπογραφή του πρώην αιρετού εκπροσώπου στην επιτροπή παραλαβής της πρώην Δημοτικής Αρχής, που όπως ανέφερε ο κ. Βούλγαρης, ο πρώην αιρετός ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να υπογράψει τώρα, γιατί τέλειωσε η θητεία του. Ο κ. Βούλγαρης ζήτησε να γίνει έλεγχος ένα προς ένα, να δουν τι τιμολόγια υπάρχουν και καταψήφισε το θέμα.

Όσον αφορά στη συμπληρωματική σύμβαση για το δίκτυο αποχέτευσης, ύψους 305.000 €, για συνδέσεις των κατοικιών, ο κ. Βούλγαρης δεν το ψήφισε διότι στην προσφορά του ο εργολάβος κοστολόγισε διπλάσια τις εκσκαφές σε σχέση με τις τιμές που είχε δώσει για την α’ φάση.. Είπε ότι στην ουσία μιλάμε για απευθείας ανάθεση και ζήτησε να γίνει διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο.