Εργασίες για τον καθαρισμό του πεζοδρομίου της οδού 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, από τους αυτοφυείς θάμνους, πραγματοποιήθηκαν από ομάδα δεκαπέντε εθελοντών των Rotaract, του Ροταριανού Ομίλου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς προς την πόλη που έχει εγκαινιάσει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια στην αλυσίδα των συνεργασιών της Αντιδημαρχίας, με στόχο τη φροντίδα του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης.

Συγκεκριμένα η ομάδα των δεκαπέντε εθελοντών, με επικεφαλής τους Γιώργο Ελευθεριάδη και Ιωάννα Φωτοπούλου, υπό την καθοδήγηση, αλλά και τη συνδρομή εξοπλισμένου κατάλληλα συνεργείου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, με επικεφαλής τον διευθυντή Πρασίνου Ηλία Βαχτσεβάνο, προχώρησαν χθες (Τετάρτη) στον καθαρισμό του πεζοδρομίου της οδού 26ης Οκτωβρίου, από το ύψος του FIX μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο από αυτοφυείς θάμνους που καθιστούσαν δυσχερή την προσπέλαση του σημείου από τους πεζούς.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας σχετικά με την συγκεκριμένη δράση δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ανατόλια. Έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι πολύτιμη η συμμετοχή των πολιτών για τη βελτίωση της εικόνας και της ζωής στη Θεσσαλονίκη. Κανένας Δήμος δεν μπορεί από μόνος του να αλλάξει τα πράγματα αν δεν βοηθούν και οι πολίτες, με το δικό τους τρόπο, καθημερινά. Ιδιαίτερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης που περνάμε και η προσωπική προσφορά του καθενός είναι πολύτιμη. Χαίρομαι γιατί το μήνυμα περνάει όλο και περισσότερο στον κόσμο. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε καλές ιδέες και σε συνεργασίες με εθελοντικές ομάδες. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο».