Περίπου 14.000 ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Βόλου για την συντήρηση της Αργούς, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα. Τη συντήρηση αναλαμβάνει ο ναυπηγός και κατασκευαστής του σκάφους Νίκος Ρέππος μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 και περιλαμβάνει συντήρηση, ανανέωση όλων των σχοινιών, καθέλκυση του σκάφους στη θάλασσα, υλικά και τεχνική εργασία.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 15-20 μέρες για την αρχική βασική συντήρηση ώστε το σκάφος να πέσει στη θάλασσα και να παραμείνει στο χώρο μπροστά από την είσοδο του λιμανιού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2011. Στο σημείο εκείνο, θα τοποθετηθεί ξύλινος οικίσκος με ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες ενώ υπάλληλοι του Δήμου, αρμόδιοι για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης θα δίνουν ό,τι πληροφορίες χρειαστεί.

Η καθυστέρηση στη συντήρηση της Αργούς, οφείλεται στο γεγονός ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όφειλε στον ναυπηγό κ. Ρέππο ποσό 45.000 ευρώ, τις οποίες βέβαια ο ίδιος συνεχίζει να διεκδικεί. Ωστόσο ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Ντόκος, τον έπεισε να αναλάβει τη συντήρηση για να μη καταστραφεί το τόσο πολύτιμο για την τοπική κοινωνία σκάφος.