Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε σήμερα στο περιθώριο της 32ης ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου, στη Λευκωσία, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

«Ελπίζω και εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθω στην Κύπρο να έχει δοθεί λύση στο εθνικό ζήτημα της Νήσου και να γιορτάσουμε όλοι μαζί σε μία ενωμένη Κύπρο με μία ενιαία Ένωση των δήμων όλης της Κυπριακής Δημοκρατίας» ο κ. Πατούλης προς τον κ. Αναστασιάδη.

Μιλώντας νωρίτερα στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε εκ μέρους των δημάρχων της Ελλάδας τη διαβεβαίωση ότι «όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας και να παρέχουμε σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλα τα φόρουμ τη συστηματική συμπαράστασή μας για την επίλυση του εθνικού ζητήματος της Κύπρου».

Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, σημείωσε ότι η εμπειρία της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να φανεί χρήσιμη. Επίσης ο κ. Πατούλης , δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ είναι έτοιμη για συνεργασία με την Ένωση Δήμων Κύπρου σε όλα τα πεδία, μεταξύ άλλων με τη συνεργασία των εκπροσώπων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως στην Επιτροπή Περιφερειών, αλλά και με την αξιοποίηση του Προγράμματος INTERREG Ελλάδας– Κύπρου και γενικότερα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και ειδικών προγραμμάτων όπως το «πακέτο Γιουνκέρ».