Απορρίφθηκε η αίτηση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής

Παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών


ΕΛΛΑΔΑ
16:59
23/07/2010
Απορρίφθηκε η αίτηση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής
loading

Ο Άρειος Πάγος με απόφασή του απέρριψε την αίτηση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα, που ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η κατηγορία αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης των 160.000 ευρώ από την μονή του Οσίου Εφραίμ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του κ. Παντελεήμονα κρίνοντας, ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ακόμη, η αρεοπαγιτική απόφαση κρίνει ότι το παραπεμπτικό βούλευμα δεν περιέχει αντιφάσεις, αλλά αντίθετα περιέχει σαφήνεια και πληρότητα, καθώς και ορθή εφαρμογή των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και καταχραστών του Δημοσίου.

Η νέα παραπομπή σε δίκη του κ. Παντελεήμονα είναι σε συνάφεια αλλά και σε συνέχεια της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση 160.000 ευρώ από την Μονή του Οσίου Εφραίμ.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος με απόφασή του απέρριψε για δεύτερη φορά αίτηση του κ. Παντελεήμονα που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για την υπεξαίρεση. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του ως αβάσιμους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει