Μάχη με τις φλόγες σε τρία διαφορετικά σημεία της χώρας δίνουν οι πυροσβέστες, σε μία ημέρα που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση πυρκαγιών, καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Από νωρίς το μεσημέρι, βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές σε Εύβοια, Αρκαδία και Λιβαδειά, με τη φωτιά της Καρύστου να είναι εκείνη που ανησυχεί περισσότερο τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, αφού βρίσκεται κοντά στον οικισμό Λάλα. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο οικισμός δεν απειλείται, όπως σημειώνουν στην πυροσβεστική. Οι φλόγες που μαίνονται από τις 13:55 κατακαίνε δασική έκταση με πουρνάρια. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Από τις 12:24, βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δάσος και δασική έκταση στην περιοχή Δερβένι της Αρκαδίας. Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 12:30 ξέσπασε φωτιά σε πευκοδάσος στο Πέρα Χωριό, στη Λιβαδειά. Στο σημείο επιχειρούν αυτή τη στιγμή 14 οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.
Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί ότι την Παρασκευή θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών βρίσκεται στο επίπεδο 4 για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Ευβοίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.