Στις τράπεζες από 1η Ιουλίου οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Υποχρεωτική η φυσική τους παρουσία


ΕΛΛΑΔΑ
14:07
20/06/2011
Στις τράπεζες από 1η Ιουλίου οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ
3
loading

Αρχίζει από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ στις τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Η διαδικασία αυτή, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και ο συνταξιούχος είναι υποχρεωμένος να προσέλθει αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας την αστυνομική του ταυτότητα και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ένα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, με εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Εκτός από το μέτρο της φυσικής παρουσίας του συνταξιούχου, προωθείται διάταξη με την οποία στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που συντάσσονται θα αναγράφονται επιπλέον ο ΑΦΜ, ο ΑΔΤ και ο ΑΜΚΑ του θανόντος. Το μέτρο αυτό έχει σκοπό τη μηναία ενημέρωση του μητρώου των συνταξιούχων με τους θανάτους, ώστε οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να προβαίνουν εγκαίρως στη διακοπή της συνταξιοδότησης των θανόντων.

Ήδη έλεγχος ο οποίος διεξήχθη σε 38 υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και αφορoύσε, 1.660 υπερήλικες συνταξιούχους αποκάλυψε, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, 244 συνταξιούχους στους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις μετά το θάνατό τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ

  Αν πραγματι ισχυσει αυτη η διαταξη τοτε πραγματι ειμαστε για κλαμματα. Στο 2011 να ταλαιπωρουν συνταξιουχους η συγγενεις για να αποδειχθει οτι ο συνταξιουχος πραγματι ζει το θεωρω λιαν επιεικως απαραδεκτο. Μια ακομα αποδειξη οτι αυτοι που τοποθετουνται σε θεσεις για να λυνουν προβληματα του κοσμου ειναι ανεπαρκεις. Δυστυχως δε θα γινουμε κρατος ποτε.

 2. avatar Fotis Grigoriadis

  ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ....ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ...ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!!!!!

  1. avatar GhostOfPerdition

   Σαφώς και είναι λιγάκι αστείο αλλά ταυτόχρονα είναι και αποτελεσματικό. δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό παρά μόνο αν πλαστογραφηθεί η θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής.Τουλάχιστον παραδέχονται ότι δε μπορούν να το ελέγξουν αλλιώς το οποίο πιστεύω είναι κατά πολύ προτιμότερο από το να χάνει το δημόσιο τόσα λεφτά με ένα τέτοιο γελοίο τρόπο και μάλιστα σε τέτοιες εποχές.και το να πρέπει να πάει κανείς 3 φορές το χρόνο παραπάνω στη τράπεζα δεν είναι και τόσο τραγικό πια,σωστά?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει