Λεωφορεία χωρίς οδηγό από την 1η Ιουλίου

Δοκιμαστικά δρομολόγια στα Τρίκαλα


ΕΛΛΑΔΑ
18:27
29/06/2015
Λεωφορεία χωρίς οδηγό από την 1η Ιουλίου
5
loading

Μετά τις 11 αύριο το πρωί, 30 του μηνός, τα δύο πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό θα βρίσκονται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί πίσω από το Τζαμί στην πόλη των Τρικάλων. Εκεί, στον χώρο, δηλαδή, τερματισμού και αφετηρίας τους, τα δύο πρώτα λεωφορεία, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα βρίσκονται το πρωί για προεργασία σχετικά με την 1η Ιουλίου 2015, όταν τα δύο οχήματα θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγιά τους, με τα οποία θα καταγράφουν στη μνήμη των υπολογιστών τους τα όσα υπάρχουν πέριξ της διαδρομής. Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα «αποθηκεύουν» στη μνήμη των υπολογιστών τους τα όσα θα «βλέπουν» στη διαδρομή, από τη Τετάρτη 1 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου. Σε όλο αυτό το διάστημα, η πορεία των λεωφορείων θα γνωστοποιείται, προκειμένου να γνωρίζουν οι οδηγοί, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι κάτοικοι της πόλης, πώς θα κινούνται. Θα υπάρχει, έτσι, μια πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει η ζωή των Τρικαλινών και πώς τα Τρίκαλα αποκτούν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, την παγκόσμια πρωτιά κίνησης των λεωφορείων χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον.

Για δε τους δημότες, πάντως, απαιτείται, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, πλήρης γνώση των δρομολογίων και των σημείων στα οποία θα κινείται ή θα σταθμεύει το κάθε όχημα. Για τον λόγο αυτόν, από αύριο Τρίτη, θα γνωστοποιείται το γενικό πλαίσιο των δρομολογίων, προκειμένου να υπάρχει κανονική ροή κυκλοφορίας.

Πλέον, με το εγχείρημα αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων παγκοσμιοποιεί την τεχνολογική του πρωτοπορία και εισέρχεται σε ένα πλέγμα αλληλένδετων τεχνολογικών εφαρμογών.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Γιώργος Μιλής

  Ο Δήμαρχος Τρικκαίων είναι πολύ μπροστά!! Τον είχα ακούσει και σε μια ομιλία. Δείχνει το δρόμο σε όλους τους Έλληνες. Ας τον ακολουθήσουμε και δε θα χάσουμε. Το στοίχημα θα πρέπει να είναι να κάνουμε την Ευρώπη να παραμιλά για τα επιτεύγματα μας.

 2. avatar JT

  και σε λιγες μερες οδηγους,χωρις λεωφορεια

 3. avatar Aldo

  not exactly first in the world, in Italy even small islands already have autonomous transports (in collaborations with industries and university), btw VERY good

 4. avatar giannis

  κάποιοι δείχνουν τον δρόμο! τους βλέπει κανείς;
  ευτυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα!!!!
  που όμως πνίγεται από άχρηστους πολιτικούς που σκέφτονται μόνο το τομάρι τους...

  1. avatar Χρήστος Π

   μπράβο στον ΄ανήσυχο' Δήμαρχο της πόλης κο. Παπαστέργιου Δημ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει