Με ποσοστό 50,24% αναδείχθηκε νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ευριπίδης Στεφάνου. Στις θέσεις των αντιπρυτάνεων θα βρεθούν οι Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Κώστας Τζανάκης, καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Γιώργος Τζιρίτας καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Οδυσσέας Ζώρας, που διεκδικούσε και εκείνος τη θέση του πρύτανη έλαβε ποσοστό 49,76% και λόγω της μικρής διαφοράς ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ σε μία διαδικασία θρίλερ, όπως την χαρακτήρισαν πολλοί, στην οποία το τοπίο για τη νέα πρυτανική αρχή άρχισε να ξεκαθαρίζει μετά τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης έδωσαν ποσοστό 57,3% στον κ. Στεφάνου, έναντι 42,7% στον κ. Ζώρα. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, ειδικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό ψήφισαν τον κ. Στεφάνου σε ποσοστό 64% και τον κ. Ζώρα σε ποσοστό 36%. Ενώ οι φοιτητές εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους σε ποσοστό 72 % τον καθηγητή κ. Ζώρα έναντι 28% που έδωσαν ποσοστό στον κ. Στεφάνου.

Παρά τη μεγάλη διαφορά στο ποσοστό του κ. Ζώρα, από πλευράς των φοιτητών δεν στάθηκε ικανό να παραδώσει την πρυτανεία στο δικό του πρυτανικό σχήμα μιας και η ψήφος των καθηγητών μετρά σύμφωνα με το νόμο σε ποσοστό 50%, του διοικητικού τεχνικού και λοιπού προσωπικού κατά 10% και των φοιτητών προσμετράται στο αποτέλεσμα κατά 40%.