O 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός με απονομή βραβείων ολοκληρώθηκε και οι μαθητές που απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην ατηγορία των γυμνασίων ήταν η Αικατερίνη Μπολέτου του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης, η Ιριδα – Αικατερίνη Φράγκου του Ελληνοαμερικανικού Κολεγίου Αθηνών, ενώ το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία των λυκείων, μοιράστηκαν η Χρυσούλα Δημητροπούλου του Αρσακείου Πατρών, ο Ρένο Αγκόλι του 1ου λυκείου του Κολεγίου Ανατόλια και ο Παναγιώτης Σολακίδης του 4ου λυκείου Σταυρούπολης.

Ο Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε παρουσία του των υφυπουργών Σ. Βούγια και Γ. Μαγκριώτη.

Μαθητές γυμνασίων, λυκείων και Τ.Ε.Ε. από όλη τη χώρα συμμετείχαν με χίλια περίπου ποιήματα στο 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό.

Τα δεύτερα βραβεία πήραν οι μαθητές γυμνασίου Σπυρίδων Κουφός και Σοφία Χατζοπούλου και οι μαθητές λυκείου Γεωργία Παπαναστασίου, Ελένη Βασιλούδη και Ελευθερία Φανίδου, ενώ τα τρίτα βραβεία μοιράστηκαν οι μαθητές γυμνασίου Μάριος – Ανέστης Καϊτατζής και Αλίκη Ιορδανίδου και οι μαθητές λυκείου Χρήστος Ιωαννίδης, Χρήστος Μίσκος και Ολγα Κατσιμίχα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, δήλωσε ότι κατά την παιδική του ηλικία είχε συμμετάσχει σε παρόμοιο διαγωνισμό και η διάκριση που είχε αποσπάσει «βελτίωσε τις επιδόσεις του και ήταν το έναυσμα να ασχοληθεί με δημιουργικά πράγματα».

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που επέλεξαν τα καλύτερα ποιήματα ήταν οι Γιάννης Τζανής, φιλόλογος και λογοτέχνης, Πέτρος Μπέσπαρης, φιλόλογος και λογοτέχνης και ο Γιώργος Μπίμπης και εκδότης, καθώς και άλλοι συγγραφείς, λογοτέχνες και εκδότες.