Την έντονη αντίδρασή του στο κλείσιμο του δικαστικού γραφείου Ρεθύμνου εκδήλωσε χθες με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της περιοχής.

Η πλήρης επιστολή του Δικηγορικού Συλλογου

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης, πληροφορούμενο την επιχειρούμενη, με νομοθετική ρύθμιση, αναίτια και αδικαιολόγητη κατάργηση του Δικαστικού Γραφείου Ρεθύμνης και την πιθανή υπαγωγή των πλείστων θεμάτων που χειρίζεται σε Γραφεία γειτονικών νομών, εκφράζει ομόφωνα και κατά τρόπο κατηγορηματικό την πλήρη αντίθεσή του.

Η εξέλιξη αυτή, συνδυαζόμενη με την ελλιπή στελέχωση του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας και των Ειρηνοδικείων της περιφέρειας του Ρεθύμνου, οδηγεί νομοτελειακά σε φαινόμενα αρνησιδικίας, προσβάλλοντας το, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα ταχείας και αποτελεσματικής απονομής Δικαίου και υποβαθμίζει το Νομό μας σε επίπεδο διοικητικής οργάνωσης της Δικαιοσύνης.

Επισημαίνεται ότι το Δικαστικό Γραφείο Ρεθύμνης, είναι το μοναδικό υπό κατάργηση Γραφείο Πανελλαδικά. Η ενέργεια αυτή παρίσταται αδικαιολόγητη και εντελώς ανεξήγητη (ακόμη και για λόγους δημοσιονομικούς) διότι αυτό χειρίζεται πολλαπλάσιες υποθέσεις από άλλα μη καταργούμενα Γραφεία, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου όγκου υποθέσεων Κτηματολογίου».