Πληγή που συνεχώς ανοίγει είναι το οδικό κύκλωμα Ζαγοράς – Μουρεσίου. Κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί σε περισσότερα από 10 σημεία, το έδαφος υποχωρεί και διαβρώνεται, τοιχία αντιστήριξης έχουν καταστραφεί, το υπεραστικό ΚΤΕΛ διέκοψε τη συγκοινωνία σε Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό και οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο.

Τη μεγάλη κατολίσθηση στο Ξουρίχτι ακολούθησε σειρά κατολισθήσεων και καθιζήσεων, καθιστώντας το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο κομμάτι του ανατολικού Πηλίου  άκρως επικίνδυνο.

Όπως ενημέρωνε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εγκαταστάθηκε κανονικά ο εργολάβος και ξεκίνησαν οι εργασίες στο Ξουρίχτι, στην είσοδο της Ζαγοράς στην περιοχή «Παναγίτσα» και στα υπόλοιπα 8 σημεία όπου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Ωστόσο έκπληξη και απορία προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου ότι ο εργολάβος δεν εγκαταστάθηκε στο Ξουρίχτι αλλά στην είσοδο της Ζαγοράς, κάνοντας λόγο μάλιστα για ξεχωριστές εργολαβίες, ενώ από την Περιφέρεια διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μία.

Την ίδια στιγμή κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί σε περισσότερα από 10 σημεία στο δήμο στο δρόμο για Παπά Νερό, για Φακίστρα, στην περιοχή Μαυρούτσα, έξω από την Ζαγορά, στον Κισσό αλλά και μέσα στο δημοτικό δίκτυο.

Χθες το υπεραστικό ΚΤΕΛ ανακοίνωσε τη διακοπή των δρομολογίων για Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό κρίνοντας ιδιαίτερα επικίνδυνο το οδικό δίκτυο, ενώ απέστειλε και ενημερωτικά έγγραφα σε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας διασφαλίσεις για την επανέναρξη των δρομολογίων.

Δεν έγινε επίσης και η μεταφορά των μαθητών από Μακρυράχη, Πουρί και Χορευτό προς Ζαγορά λόγω άρνησης του οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ να διανύσει το δρόμο.

Ο  δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και απέσπασε τη δέσμευσή του να επισκεφτεί την περιοχή και να διαπιστώσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν.

Παράλληλα από 11 έως και 14 του μήνα το δήμο αναμένεται να επισκεφτεί και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ κ. Παπαβασιλείου.

Πηγή: taxydromos.gr