Συνεχίζεται στα φαρμακεία των Τρικάλων το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων, πρόβλημα που αντί να επιλύεται, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, καθώς υπάρχουν ελλείψεις εδώ και καιρό από φάρμακα, αλλά δυστυχώς προστίθενται και καινούργιες.

Το πρόβλημα των παράλληλων εξαγωγών, με φάρμακα πολύ φθηνά στην Ελλάδα, αλλά ακριβά στο εξωτερικό, ωθούν τις φαρμακοβιομηχανίες στις εξαγωγές, αφήνοντας ακάλυπτη την εσωτερική αγορά φαρμάκων, λόγω κέρδους.

Ήδη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ), προσπαθεί να αναχαιτίσει το φαινόμενο, με απαγόρευση για εξαγωγή 25 φαρμάκων που είναι για ασθενείς, με κατάθλιψη, άσθμα, ημικρανία, πάρκινσον, σχιζοφρένεια, υπέρταση και καρδιολογικά προβλήματα.

«Αναγκαζόμαστε, να ψάχνουμε φάρμακα για πολλές μέρες ακόμα και για δύσκολες ασθένειες οι οποίες πρέπει να κάνουν συνεχόμενη και μακροχρόνια θεραπεία. Ακόμα και ασπιρίνες δεν υπάρχουν που κοστίζουν 0,65 ευρώ στην Ελλάδα αλλά 5 ευρώ στην Γερμανία», αναφέρει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών του νομού Τρικάλων Νίκος Μάνος.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΦ, δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες, που αφορούν ελλείψεις φαρμάκων, ώστε να ερευνά τους λόγους της έλλειψης.

Πηγή: trikalanews.gr