Υπέρ του δικαιώματος να συνδικαλίζονται όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ταχθεί αύριο στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισηγητής αρεοπαγίτης, αλλά κατά του δικαιώματος τους να απεργούν κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός θα ταχθεί μάλιστα υπέρ της ελεύθερης άσκησης του συλλογικού δικαιώματος με τη μορφή του συνδικαλισμού χωρίς μάλιστα προηγουμένως να απαιτείται τυπικός νόμος. Θα επικαλεστεί μάλιστα τόσο το Σύνταγμα, όσο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μέσα από τις διατάξεις των οποίων κατοχυρώνεται η συνδικαλιστική ελευθερία.

Η υπόθεση απασχολεί εδώ και χρόνια τη δικαιοσύνη όταν προσέφυγε η Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διεκδικώντας το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό ,όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελληνική Αστυνομία. Πρωτοδίκως το δικαστήριο τους είχε δικαιώσει αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, αλλά το εφετείο είχε εκδώσει αρνητική απόφαση.

Έτσι, οι αξιωματικοί εξαντλώντας την πυραμίδα των ενδίκων μέσων έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, που όπως όλα δείχνουν έχουν βάσιμες ελπίδες να δικαιωθούν.