Μια γυναίκα 65 ετών εισήχθη το Σάββατο με πόνους στα επείγοντα στο νοσοκομείο Αγρινίου για να αποδειχθεί ότι την τσίμπησε μια αράχνη «μαύρη χήρα».

Σύμφωνα με όσα γράφει το sinidisi.gr η γυναίκα δεν γνώριζε από τι είδους έντομο δέχθηκε το τσίμπημα.

Οι γιατροί τόσο από την εικόνα που αντίκρισαν όσο και από τις εξετάσεις στην οποία υπέβαλαν τη γυναίκα έκριναν ότι δέχθηκε επίθεση από αράχνη «μαύρη χήρα».

Για την αντιμετώπιση του σοβαρού περιστατικού ήταν επιβελημένη η χορήγηση κατάλληλου αντίδοτου, το οποίο χορηγείται μόνο στα νοσοκομεία αναφοράς.

Για τον λόγο αυτό η 65χρονη από τις Παπαδάτες διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, στην Πάτρα όπου το τσίμπημα δέχθηκε μωρό 10 μηνών, στην Αμφιλοχία (σε κοριτσάκι 16 μηνών) αλλά και στη Μανωλάδα.

Σημειώνεται ότι η  «μαύρη χήρα» είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στη χώρα μας και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση. Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών, σε ορισμένα είδη, να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της «μαύρης χήρας» αποτελείται από νευροτοξίνες και σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.