Ο άντρας που ξυλοκόπησαν βάναυσα νωρίτερα στην πορεία, επειδή νόμιζαν ότι είναι αστυνομικός ονομάζεται σύμφωνα με στοιχεία από την αστυνομική διεύθυνση Γιάννης Τζώρτζης, είναι μικρότερος από 30 ετών, παντρεμένος και πατέρας ανήλικου παιδιού, συγκεκριμένα μιας κόρης μερικών μόλις μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι, έχει αιματώματα στην πλάτη ενώ έχει σπάσει και ένα δάχτυλο στο χέρι του. Ένας φίλος του κι ένα συγγενικό του πρόσωπο βρίσκονται αυτή την ώρα στο πλευρό του. Οι γιατροί του νοσοκομείου, του συνέστησαν να νοσηλευτεί για 24 ώρες, εκείνος όμως υποστηρίζει πως αισθάνεται καλά και θέλει να πάει στο σπίτι του.

Προανάκριση διενεργήθηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τα αίτια που προξένησαν το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το γεγονός ότι στη μέση του είχε τσαντάκι τύπου «μπανάνα» ήταν η αφορμή για να του επιτεθούν, γιατί εξαιτίας αυτού θεώρησαν ότι είναι ασφαλίτης.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης, εκείνοι που με μένος τον ξυλοκοπούσαν, του απευθύνονταν με υβριστικά λόγια επειδή πίστευαν πως είναι ασφαλίτης. Εξαιτίας αυτού, εκτονώθηκαν πάνω του με απάνθρωπο τρόπο. Μάλιστα, μόλις οι δυνάμεις της αστυνομίας τον περικύκλωσαν για να τον προστατεύσουν από περαιτέρω χτυπήματα, επιτέθηκαν και εναντίον τους λεκτικώς, επειδή -όπως υποστήριξαν- προστάτευαν τον συνάδελφό τους, ενώ δεν κάνουν το ίδιο με τους απλούς πολίτες.