Λίγους μόλις μήνες μετά τη σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι σε ένα 22χρονο κορίτσι στην Ερμού, μια άλλη νεαρή κοπέλα δέχτηκε επίθεση από έναν άγνωστο άντρα εντελώς ξαφνικά.

Ήταν λίγο μετά τις 15:30 όταν μια νεαρή κοπέλα κατέβαινε την Ερμού, κάνοντας βόλτα στα καταστήματα του εμπορικού δρόμου της Αθήνας, μαζί με τον φίλο της και ένα φιλικό ζευγάρι. Κάποια στιγμή, ξαφνικά, δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα αφγανικής καταγωγής, 24 περίπου ετών, με γροθιά στο πρόσωπο.

«Η κοπέλα έπαθε κρίση πανικού και στη συνέχεια λιποθύμησε», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Οι περαστικοί στο σημείο έτρεξαν προς το μέρος της, ενώ άλλοι ακινητοποίησαν τον Αφγανό. Ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, η οποία βρίσκεται καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος.

Μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ που έφτασε γρήγορα στο σημείο της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, η κοπέλα συνήλθε, ενώ ο δράστης, ο οποίος φαίνεται πως έχει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη.

Σημειώνεται πως πριν από μερικούς μήνες μια 22χρονη κοπέλα είχε δεχτεί επίσης επίθεση στην Ερμού με μαχαίρι. Χάρη στο σακίδιο στην πλάτη της κατάφερε να αποφύγει τις πολύ βαθιές μαχαιριές, ωστόσο χτυπήθηκε στα πλευρά της και νοσηλεύτηκε.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν γνωστός, καθώς υπάρχει καταγγελία και για άλλη επίθεση σε άλλη γυναίκα το προηγούμενο διάστημα.