Ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που έφτασε στα Τέμπη λίγο μετά την τραγωδία που πάγωσε την Ελλάδα. Ο Πάνος Γαρουφαλιάς δεν μπορεί ακόμη να ξεχάσει τα όσα είδε με τα ίδια του τα μάτια. «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν στο σημείο άρχισαν να καταφτάνουν οι συγγενείς» θυμάται σήμερα, Τετάρτη 28/2 έναν χρόνο μετά το συγκλονιστικό δυστύχημα ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Πάνος Γαρουφαλιάς.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μέσα σε αυτά τα στραπατσαρισμένα βαγόνια και άμορφες μάζες σιδερικών υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι» είπε ο ίδιος όταν αντίκρισε την εικόνα των τρένων.

«Είχαμε πληροφορίες για νεκρούς, αλλά δεν μπορούσαμε ακόμη να τις μεταδώσουμε καθώς δεν ήταν διασταυρωμένες. Αρχίσαμε και μετρούσαμε ποιοι θα βγουν νεκροί και ποιοι ζωντανοί. Οι άνθρωποι που είδαμε δεν μπορούσαν να περιγράψουν από το σοκ αυτό που είδαν μπροστά στα μάτια τους» ανέφερε σήμερα το πρωί αναφερόμενος στο μοιραίο εκείνο βράδυ.

«Μετά τις δύο ώρες αφού μεταδίδαμε συνεχώς, αλλάξαμε σημείο, ανεβήκαμε στη γέφυρα, πήγαμε σε εξώστη και εκεί φάνηκε το μέγεθος της τραγωδίας, είδαμε και τις δύο αμαξοστοιχίες, πώς είχαν εκτροχιαστεί τα βαγόνια, εκεί είδαμε όλο το κακό μπροστά μας. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν στο σημείο άρχισαν να καταφτάνουν οι συγγενείς» θυμήθηκε ο ίδιος.