Απεργιακή συγκέντρωση για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας πραγματοποιείται, με αφορμή τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι ομιλητές, εκπρόσωποι σωματείων ζητούν «απόδοση ευθυνών» και «τιμωρία των ενόχων», αλλά και ασφαλέστερες σιδηροδρομικές μεταφορές. Θα ακολουθήσει πορεία μέσω τον οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή με κατάληξη τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και άλλες Ομοσπονδίες εργαζομένων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και, μεταξύ άλλων, ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, συνταξιούχοι μαθητές αλλά και φοιτητές οι οποίοι επανέλαβαν το αίτημα για μη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών με τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα.

Επίσης, ανάμεσα στα αιτήματα που έθεσαν ήταν η αύξηση μισθών, η επαναφορά δώρων, συλλογικές συμβάσεις, αλλά και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμους δημόσιους φορείς όπως της υγείας και της παιδείας. Οι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στον Μασταμπά, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.