Οι συνδικαλιστές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς φέρονται αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ήδη οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δε θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στο διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρίες.

Πάντως, κατά τη σημερινή πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο κέντρο της Αθήνας, το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν να ανακληθεί το νομοσχέδιο εδώ και τώρα.

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στο διάλογο, καθώς όπως τόνιζαν, δεν είναι μόνο τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, αφού έχουν ήδη προηγηθεί και άλλες ρυθμίσεις, όπως μειώσεις μισθών, κατάργηση των δώρων και άλλα.

Στο μεταξύ, αύριο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, μέσα από το τοπίο που διαμορφώνεται με τις συνεχείς δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες και τις προειδοποιήσεις της ηγεσίας του υπουργείου ΥΜΔ ότι οι παραβάτες θα υποστούν τις όποιες πειθαρχικές και άλλες κυρώσεις και ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα.

Οι συνδικαλιστές, πάντως, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους όσο κρατάει ο διάλογος και σε περίπτωση αδιεξόδου να τις συνεχίσουν και να τις κλιμακώσουν με κάθε τρόπο.