Έναν απίστευτο «Γολγοθά» ζουν τον τελευταίο χρόνο 250 νεφροπαθείς στη Μαγνησία, καθώς μέσα στο 2010 συνταξιοδοτήθηκαν τουλάχιστον δέκα οικογενειακοί γιατροί του ΙΚΑ που τους εξυπηρετούσαν, ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου είναι υποστελεχωμένη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος να εκπέμπει SOS στη διοίκηση του Αχιλλοπούλειο.

Ο ίδιος σημειώνει πως εάν δεν προσληφθούν άτομα, τότε η δύναμη της Μονάδας θα ελαττωθεί. Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Σύλλογος Νεφροπαθών του νομού απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, μιας και οι άλλες «πόρτες» που χτύπησε… ήταν κλειστές.

Παράλληλα ο Σύλλογος επισημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς 105 άτομα κάνουν αιμοκάθαρση και οι ελλείψεις είναι εμφανείς σε καθημερινή βάση.

Τέλος, απαίτηση των νεφροπαθών αποτελεί η λειτουργία της Κλινικής των λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου ως Νεφρολογικό Τμήμα.

Πηγή: taxydromos.gr