Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι στα Προπύλαια ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχουν δηλώσει συμμετοχή φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών. Για το λόγο αυτό προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Και η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30).

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), την Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ για το μπλακάουτ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ, προκειμένου να μη γίνει η ψηφιακή εξεταστική. Συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ εμπλέκει τον αντιπρύτανη του Καποδιστριακού Στάθη Ευσταθόπουλο, ο οποίος προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη.