Τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από τη γαλακτοβιομηχανία της Δράμας ΝΕΟΓΑΛ αναφορικά με την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία με τους εργαζόμενους δεν επαρκούν και η κατάρτιση της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Αυτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το συμπέρασμα στο οποίο αναμένεται να καταλήξει το συμβούλιο κοινωνικού ελέγχου της επιθεώρησης εργασίας, που συνεδριάζει σήμερα για το θέμα, στο υπουργείο Εργασίας. Με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, η γνωμάτευση του συμβουλίου αναμένεται να είναι αρνητική.

Η γαλακτοβιομηχανία σύναψε την επιχειρησιακή σύμβαση με το σωματείο εργαζομένων στις 29 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Η εταιρεία είχε δεχθεί δια του εκπροσώπου της κ. Χριστοφόρου Σεβαστίδη «ότι η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη προληπτικά, γιατί η επιχείρηση διαβλέπει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που σίγουρα θα είναι δύσκολο». Την ακύρωση της σύμβασης είχε ζητήσει και η ΓΣΕΕ.