Ο καιρός είναι χειμωνιάτικος με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό, ψύχος και θυελλώδεις ανέμους, σκηνικό που θα διατηρηθεί για τις επόμενες μέρες με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει ότι οι άνεμοι είναι θυελλώδεις στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Επίσης, οι ριπές του ανέμου στην Παξιμάδα Καρύστου έφτασαν τα 132 km/h, ενώ και σε άλλες περιοχές ξεπέρασαν τα 100 km/h.

Ακολουθούν οι οκτώ περιοχές με τις μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως το απόγευμα της Δευτέρας (22/1):

  • Παξιμάδα Καρύστου – 132 km/h
  • Τήνος Πόρτο – 122 km/h
  • Ισθμός Κορίνθου – 103 km/h
  • Ανάφη – 101
  • Φαλάσαρνα Χανίων – 100 km/h
  • Αμοργός/Χώρα – 100 km/h
  • Χίος/Βολισσός – 98 km/h
  • Μύκονος – 98 km/h

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μην έχει έντονα φαινόμενα, ωστόσο θα διατηρηθεί ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση:

Τρίτη (23/1)

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη (24/1)

Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -01 (μείον ένα) έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους 03 έως 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.