Να ανοίξουν τα στόματα και να βρεθεί αυτός που βασάνισε τον Όλιβερ ζητούν με αναρτήσεις τους στα social media οι οργισμένοι από τη φρικιαστική κακοποίησή του πολίτες. Χρησιμοποιώντας το hashtag «cancelArachova» καλούν όσους ήθελαν να επισκεφθούν την Αράχωβα να μην το κάνουν μέχρι να εντοπιστεί και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης ο δράστης.

Οι χρήστες του Χ (πρώην Twitter) προτρέπουν μαζικά τον κόσμο να μποϊκοτάρει τον δημοφιλή χειμερινό προορισμό, τονίζοντας πως «μόνο έτσι θα “πονέσουν” οι ντόπιοι και οι τοπικές Αρχές».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους άνθρωπος (αν μπορείς να τον πεις άνθρωπο) μπορεί να κάνει τέτοιου είδους πράξεις. Υπάρχει πάρα πολλή αρρώστια ακόμη εκεί έξω και δε θα ηρεμήσουμε μέχρι να αποκαλυφθεί. Δεν πρέπει να κυκλοφορούν ανάμεσα μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Χ.

«Ταξίδεψε στο φως, όμορφε μου Όλιβερ. Κανείς μας δεν θα ξεχάσει τον πόνο σου, κάνεις μας δεν θα αφήσει να ξεχαστεί ο άδικος και βάναυσος θάνατός σου, κανείς μας δεν θα αφήσει το τέρας αυτό δίχως τιμωρία. Θα τον βρούμε. Υπόσχεση», σημειώνει από την πλευρά του ένας άλλος.

Ο Όλιβερ

Να βρεθεί ο δράστης ζητούν με αναρτήσεις τους και αρκετοί διάσημοι

Πολλοί είναι και οι διάσημοι, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους για τον θάνατο χάσκι που προκαλεί ανατριχίλα, καθώς πριν αφήσει την τελευταία του πνοή βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο.

O υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στην πλατφόρμα του Χ: «Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική Κοινωνία της Αράχωβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές, για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης, η Αράχοβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός».

«Εσύ που καλύπτεις τον φονιά του σκύλου, να ξέρεις ότι αύριο θα σκοτώσει εσένα» επεσήμανε από την πλευρά της η Έλενα Ακρίτα.

Εσύ που καλύπτεις τον φονιά του σκύλου, να ξέρεις ότι αύριο θα σκοτώσει εσένα. #Αράχωβα

Posted by Elena Akrita on Wednesday, December 6, 2023

Η ηθοποιός Κάκια Ιγερινού ζήτησε να επέμβει εισαγγελέας και επισήμανε «καμία άλλη ανάρτηση, ώσπου να βρεθεί ο δολοφόνος του Όλιβερ».

Καμία άλλη ανάρτηση ώσπου να βρεθεί ο δολοφόνος του Όλιβερ.Εισαγγελέας τώρα!

Posted by Κακια Ιγερινου on Wednesday, December 6, 2023

Η Ναταλία Γερμανού ανακοίνωσε μέσα από την εκπομπή της «Καλύτερα δε γίνεται» ότι έχει αποφασίσει να δώσει αμοιβή σε όποιον γνωρίζει ή βρει τον δράστη και τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Κατερίνα Ζαρίφη και Δημήτρης Αλεξάνδρου ζητούν δικαίωση για τον Όλιβερ

Τη δική τους τοποθέτηση για τον Όλιβερ έκαναν η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μέσα από την εκπομπή του Open «Οδός Ζαρίφη 2» ζητώντας δικαίωση για τον άτυχο σκύλο που έχασε τη ζωή του τόσο βάναυσα.

«Πρέπει – και όλη η ελληνική κοινωνία το απαιτεί – να δοθεί δικαίωση για τον Όλιβερ. Ακούμε τραγικές περιγραφές για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτόν τον σκύλο-ορόσημο για την Αράχοβα. Πρέπει να ανοίξουν στόματα και σε πολύ λίγο διάστημα να μάθουμε ποιος είναι ο υπαίτιος αυτού του εγκλήματος. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί οι – δεν θα τους χαρακτηρίσω ανθρώπους – είναι επικίνδυνοι για όλους μας και πάνω απ’ όλα για τα κατοικίδιά μας, που είναι οικογένειά μας. Δικαίωση για τον Όλιβερ» τόνισε η Κατερίνα Ζαρίφη.

«Η κοινή γνώμη είναι έξαλλη. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα πάνω στο ζώο. Δικαίωση για τον Όλιβερ, παιδιά», υπογράμμισε η Κατερίνα Ζαρίφη, με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου να συμφωνεί.

Το χρονικό της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Το βράδυ της Κυριακής (3/12) ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την προστατευμένη αυλή.

Ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να γυρίσει, όπως άλλωστε συνέβαινε πάντα, αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ. Έτσι βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφερε να το εντοπίσει.

Το βράδυ της Δευτέρας ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε πως το χάσκι εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο.

Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε, εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

Δείτε μερικά από τα tweets με το #cancelArachova

Διαφωνία μεταξύ των κτηνιάτρων για το εάν βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο ο Όλιβερ

Διαφωνία έχει ξεσπάσει μεταξύ των κτηνιάτρων για το εάν το άτυχο χάσκι βιάστηκε τελικά με αιχμηρό αντικείμενο ή όχι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον «αέρα» της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο έχει βγει γνωμάτευση από τη διενέργεια νεκροψίας στον άτυχο Όλιβερ.

Ειδικότερα τελευταία γνωμάτευση κτηνιάτρων της περιφέρειας, δεν υπήρχε η χρήση αιχμηρού αντικειμένου για τη βάναυση κακοποίηση του σκύλου. Όμως η κτηνίατρος η οποία παρέλαβε τον Όλιβερ, σοκαρισμένη από την κακοποίηση του ζώου, είχε διαπιστώσει πως το ζώο είχε κακοποιηθεί και βασανιστεί με αιχμηρό αντικείμενο.

Δήμαρχος Αράχωβας: Σε καμία περίπτωση δεν συγκαλύπτουμε την υπόθεση

Ο δήμαρχος Αράχωβας, Γιάννης Στάθας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου την Πέμπτη (7/12) στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha και μίλησε για την υπόθεση.

«Έχω βγάλει δελτίο Tύπου και καλώ τον κόσμο: όποιος γνωρίζει κάτι να δώσει κατάθεση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι: όποιος έχει πληροφορία να τη δώσει», είπε ο κύριος Στάθας, που υπογράμμισε πως: «Σε καμία περίπτωση δεν συγκαλύπτουμε την υπόθεση, γιατί είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να διαλευκανθεί, καθώς ενδιαφερόμαστε για την ασφάλειά μας».

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν (καταθέσεις)», είπε και ανέφερε πως το μόνο επίσημο στοιχείο που υπάρχει παραμένει η γνωμοδότηση της κτηνιάτρου. «Μας ενδιαφέρει να φτάσουν πληροφορίες στην αστυνομία και στην εισαγγελία της Λιβαδειάς», επανέλαβε στη συνέχεια.

«Η ζωή μας άλλαξε όταν το μάθαμε, προτού πάρει το ζήτημα τη δημοσιότητα που έχει λάβει. Νιώσαμε ένα μούδιασμα», είπε ο κ. Στάθας και αποκάλυψε πως εξαιτίας του φόβου που επικρατεί «οι γονείς άρχισαν να συνοδεύουν τα παιδιά τους ως τα φροντιστήρια τα απογεύματα και σε άλλες δραστηριότητες, ενώ προηγουμένως πήγαιναν μόνα τους. Δεν μας ενδιαφέρει το “cancelArachova”, πάνω από όλα είναι η ασφάλεια η δική μας, γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αν είναι ανάμεσά μας. Κυκλοφορούν άνθρωποι που δεν ξέρω πώς σκέφτονται και πρέπει να βρεθεί. Μπορεί να είναι από την Αράχωβα, μπορεί να είναι επισκέπτης. Φοβόμαστε γιατί είναι ανάμεσά μας ο άνθρωπος που το έκανε και δεν ξέρουμε ποιος είναι».

«Αυτός που κάνει την συγκάλυψη είναι πιο άρρωστος κι από αυτόν που έκανε τον έγκλημα. Η αστυνομία και η εισαγγελία κάνουν τη δουλειά τους», είπε επίσης και συνέχισε: «Δεν θέλω να σκεφτώ ότι υπάρχει εδώ άνθρωπος που ξέρει κάτι και θέλει να πάρει χρήματα, για να το πει».

Η απάντηση του παίκτη του Survivor για την εμπλοκή του ονόματός του με την υπόθεση

Το όνομα του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη έγινε ευρύτερα γνωστό όταν συμμετείχε στο παιχνίδι επιβίωσης του ΣΚΑΪ, Survivor. Τώρα, ο πρώην παίκτης του ριάλιτι είδε ξανά το όνομά του να κάνει τον γύρο του διαδικτύου καθώς ενεπλάκη με την υπόθεση κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα.

Μετά την έκταση που πήρε όμως το θέμα, ο ίδιος μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, που έγινε γνωστός το 2019 μέσα από τη συμμετοχή του στο Survivor Ελλάδα – Τουρκία, ενώ συμμετείχε και στο Survivor All Star, έγραψε:

«Προς μεγάλη μου έκπληξη και με μεγάλη μου λύπη βλέπω από σήμερα το πρωί να εμπλέκεται το όνομά μου με ανυπόστατες κατηγορίες για την απάνθρωπη υπόθεση με το αδικοχαμένο σκυλάκι στην Αράχωβα. Δε μπορώ να καταλάβω από πού έχει προκύψει αυτό, μιας κι εγώ προσωπικά έχω να μεταβώ στην Αράχωβα από τον Γενάρη του 2023 και έχω μεταπωλήσει και το ποσοστό που διατηρούσα σε μαγαζί της περιοχής εδώ και μήνες. Επίσης, με όλο αυτό που έχετε δημιουργήσει ορισμένοι, αποπροσανατολίζετε και τις Αρχές και τον κόσμο να εντοπίσουν τον δράστη.

Μην ανακυκλώνετε ψευδείς και μη έγκυρες πληροφορίες. Εύχομαι να βρεθεί το ανθρωπόμορφο τέρας που έκανε αυτή την πράξη και να σαπίσει στη φυλακή. Δε θα ανεχτώ όμως αυτή τη λάσπη, που δέχομαι αναίτια και την ανθρωποφαγία στα σόσιαλ, ειδικά για κάτι τόσο φρικαλέο όσο αυτό. Οποιοσδήποτε αναφέρει το όνομά μου, είτε έμμεσα, είτε άμεσα, θα με αναγκάσει να κινηθώ νομικά», έγραψε ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και συνέχισε: «Επίσης να αναφέρω ότι προφανώς τη μέρα που συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός, εγώ ήμουν χιλιόμετρα μακριά από την Αράχωβα, πράγμα που αποδεικνύεται από πολλούς τρόπους αν και όποτε μου ζητηθεί, αλλά από τις αρμόδιες αρχές και όχι από τους δικαστές των social. Σταματήστε να είστε ανθρωποφάγοι, να βρίζετε μάνες και να εύχεστε καρκίνους χωρίς να έχετε ιδέα».

Πιθανή η εκταφή του Όλιβερ

Πιθανή είναι η εκταφή του Όλιβερ. Στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολείται με ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, έχει ζητηθεί από την Αστυνομία, να βρεθεί το σημείο ταφής του σκύλου, ώστε να υπάρξει μεταφορά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να γίνει ενδελεχής εξέτασή του και να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση στο τι έχει συμβεί στο ζώο.