Ο δήμαρχος Αράχωβας, Γιάννης Στάθας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου την Πέμπτη (7/12) στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha και μίλησε για την υπόθεση κακοποίησης του χάσκι Όλιβερ, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Έχω βγάλει δελτίο Tύπου και καλώ τον κόσμο: όποιος γνωρίζει κάτι να δώσει κατάθεση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι: όποιος έχει πληροφορία να τη δώσει», είπε ο κύριος Στάθας, που υπογράμμισε πως: «Σε καμία περίπτωση δεν συγκαλύπτουμε την υπόθεση, γιατί είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να διαλευκανθεί, καθώς ενδιαφερόμαστε για την ασφάλειά μας».

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν (καταθέσεις)», είπε και ανέφερε πως το μόνο επίσημο στοιχείο που υπάρχει παραμένει η γνωμοδότηση της κτηνιάτρου. «Μας ενδιαφέρει να φτάσουν πληροφορίες στην αστυνομία και στην εισαγγελία της Λιβαδειάς», επανέλαβε στη συνέχεια.

«Η ζωή μας άλλαξε όταν το μάθαμε, προτού πάρει το ζήτημα τη δημοσιότητα που έχει λάβει. Νιώσαμε ένα μούδιασμα», είπε ο κ. Στάθας και αποκάλυψε πως εξαιτίας του φόβου που επικρατεί «οι γονείς άρχισαν να συνοδεύουν τα παιδιά τους ως τα φροντιστήρια τα απογεύματα και σε άλλες δραστηριότητες, ενώ προηγουμένως πήγαιναν μόνα τους. Δεν μας ενδιαφέρει το “cancelArachova”, πάνω από όλα είναι η ασφάλεια η δική μας, γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε αν είναι ανάμεσά μας. Κυκλοφορούν άνθρωποι που δεν ξέρω πώς σκέφτονται και πρέπει να βρεθεί. Μπορεί να είναι από την Αράχωβα, μπορεί να είναι επισκέπτης. Φοβόμαστε γιατί είναι ανάμεσά μας ο άνθρωπος που το έκανε και δεν ξέρουμε ποιος είναι».

«Όποιος κάνει συγκάλυψη είναι πιο άρρωστος από αυτόν που έκανε το έγκλημα»

«Αυτός που κάνει την συγκάλυψη είναι πιο άρρωστος κι από αυτόν που έκανε τον έγκλημα. Η αστυνομία και η εισαγγελία κάνουν τη δουλειά τους», είπε επίσης και συνέχισε: «Δεν θέλω να σκεφτώ ότι υπάρχει εδώ άνθρωπος που ξέρει κάτι και θέλει να πάρει χρήματα, για να το πει».