Ξεκάθαρο είναι πλέον το πλάνο της Κυβέρνησης για τα διόδια που ξεκινούν εσπευσμένα στην Εγνατία Οδό. Όπως έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη, τις επόμενες μέρες πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατασκευής 5 προσωρινών σταθμών Διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας, προκειμένου να ξεκινήσει η άμεση λειτουργία τους.

Πρόκειται για τους σταθμούς του Ιάσμου και της Νυμφόπετρας στο τμήμα Θεσσαλονίκης Κήπων και τους σταθμούς στο Κλειδί Ημαθίας, Μαλακάσι Ιωαννίνων και Τύρια Θεσπρωτίας στο τμήμα προς Ηγουμενίτας. Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι αναστέλλεται για την ώρα η προοπτική λειτουργίας σταθμού στο Παγγαίο.

Οι κάτοικοι της Ξάνθης και της Καβάλας θα συναντούν ένα σταθμό μέχρι τη Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοι της Ροδόπης και του Έβρου δύο. Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το αντίτιμο, υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 3 ευρώ. Σύντομα, σύμφωνα με τον Γιάννη Μαγκριώτη, οι σταθμοί αυτοί θα αντικατασταθούν από τα ηλεκτρονικά διόδια που θα χρεώνουν με το χιλιόμετρο.

Ανακλήθηκε η προκήρυξη για τα ηλεκτρονικά διόδια

Όπως έχει γίνει γνωστό στο XanthiPress, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει ήδη προκηρύξει το διαγωνισμό για την προμήθεια του σχετικού συστήματος το Νοέμβριο, τον τροποποίησε το Δεκέμβριο και, τελικά, τις πρώτες μέρες του 2011 ανακάλεσε την προκήρυξη και θα προβεί σε νέα, λόγω αιτήματος που υπήρξε για παράταση, όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρίας.

Παράλληλα στη σύσκεψη που πραγματοποίησε με στελέχη της Εγνατίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ο Υφυπουργός έκανε γνωστό ότι η Εγνατία πρόκειται να προχωρήσει, σε δύο φάσεις, στην προκήρυξη οδικών έργων 1 δις που αφορούν σε κάθετους άξονες καθώς και άλλα έργα στη Βόρεια Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και η παράκαμψη Αλεξανδρούπολης.

πηγή: xanthipress

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.