Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί και στην Ελλάδα να γιορτάζουμε την Black Friday. Έτσι, αποφάσισα να πάρω και εγώ το κατιτίς μου στο βλαστάρι μου. Όταν λοιπόν το ρώτησα τι θα ήθελε για τη φετινή Black Friday, μου απάντησε “μία χρωματιστή σχολική διάβαση!”

“Μα τι λες παιδί μου, πώς θα σου πάρω σχολική διάβαση;” είπα σαστισμένος.

“Όπως πήρε και ο θείος στο Μιχάλη και τώρα για να πάνε στο σχολείο έχουν μία ωραία διάβαση, που μοιάζει με μολύβια!” ήρθε αμέσως η απάντηση.

Δεν μπορώ να πω, από τη μία χάρηκα που δε μου ζήτησε πάλι καμία παιχνιδομηχανή, αλλά από την άλλη δεν ήξερα και πώς να εκπληρώσω τη συγκεκριμένη επιθυμία. Έτσι ρώτησα το μόνο άνθρωπο που ήμουν σίγουρος ότι γνωρίζει, αφού κατά τα λεγόμενα του παιδιού μου, το είχε ήδη καταφέρει.

Πήρα λοιπόν τηλέφωνο τον ξάδερφο. Τα πράγματα είναι τελικά πολύ πιο απλά απ’ όσο νόμιζα και δε θα μου κοστίσει και τίποτα σε αντίθεση με μία τυπική Black Friday (αν και κάτι μου λέει ότι δε θα τη γλιτώσω έτσι απλά και τα Χριστούγεννα…).

Είμαι σίγουρος ότι τώρα θέλεις να μάθεις και εσύ τι μου είπε!

Αρχικά, πρέπει να βρεις το πρόβλημα: ξεθωριασμένη ή έλλειψη μίας διάβασης. Στη συνέχεια, πρέπει να το επικοινωνήσεις. Με ποιον; Μα με την Hellas Direct, την ασφαλιστική που ξέρει καλύτερα απ’ όλους πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στους δρόμους.

Η Hellas Direct μέσα από το πρόγραμμά Safe Roads project γιορτάζει και φέτος τη #safefriday και συνεχίζει να επενδύει πόρους και χρόνο στην αναβάθμιση κι επισκευή διαβάσεων στα σχολεία, προκειμένου χιλιάδες μαθητές να μετακινούνται με ασφάλεια προς και από αυτά.

Πάντα σε συνεργασία με τους δήμους, με όλες τις απαραίτητες άδειες και τηρώντας τις αντίστοιχες προδιαγραφές πηγαίνει όπου χρειάζεται και δίνει χρώμα στους δρόμους μας.

Αφού, έκανα λοιπόν τις απαραίτητες ενέργειές, τώρα περιμένουμε να γεμίσει και ο δικός μας σχολικός δρόμος με “κίτρινα μολύβια”. Φυσικά, δεν είναι μία διαδικασία που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, καθώς χρειάζεται χρόνος για τις άδειες, αλλά και για το συνεργείο να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Ο μικρός έχει ενθουσιαστεί πάντως που σύντομα θα περπατάει και αυτός πάνω στα μολύβια. Και εγώ είμαι ακόμη πιο χαρούμενος που ξέρω ότι θα είναι ασφαλής, αλλά και που μέσα από αυτό το project θα διδαχτεί τη σημασία της ασφάλειας των δρόμων, αλλά και του να προσφέρεις ακόμη και όταν δεν είναι δική σου δουλειά.

Αυτή την Black Friday λοιπόν έχουμε περισσότερους λόγους να γιορτάζουμε και θυμόμαστε ότι κάποια πράγματα είναι ανεκτίμητα, όπως η ασφάλεια. Και όπως γύρισε και μου απάντησε και ο μικρός “Μπαμπά δεν είναι Black Friday είναι safe Friday