«Τα όρια των ανοχών της ελληνικής κοινωνίας δεν επιδέχονται υποκρισίες». Με αυτή τη φράση σχολίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας τα επικριτικά σχόλια της Κομισιόν για την εξαγγελία της κυβέρνησης να κατασκευάσει φράχτη στον Έβρο, ώστε να αποτραπεί η είσοδος στη χώρα μας παράνομων μεταναστών.

Μιλώντας στο «Βήμα 99,5», ο υφυπουργός Προστασίας υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό και ζήτησε από την Ευρώπη να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες, προσθέτοντας πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Ο κ. Όθωνας ανακοίνωσε πως η δημιουργία συρμάτινου φράχτη στον Έβρο θα γίνει το συντομότερο δυνατό και ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα είναι θεαματικά.

«Δε θα στήσουμε ένα ντουβάρι για να χωρίσουμε τους μετανάστες από τους κατοίκους. Προστατεύουμε τα σύνορά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο φράχτης θα έχει μήκος 12,5χιλιόμετρα και θα κατασκευαστεί στο πρότυπο του αντίστοιχου ισπανικού που υπάρχει στην πόλη Θέουτα, η οποία ανήκει στην Ισπανία, αλλά βρίσκεται επί αφρικανικού εδάφους.