Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από τη δημοσιογράφο Κέλλυ Χεινοπώρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το πόρισμα της ΕΔΕ και το βιβλίο συμβάντων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο πλοίαρχος του Blue Horizon το βράδυ της τραγωδίας, ειδοποίησε το Λιμενικό για «άνθρωπο στην θάλασσα» με τέσσερα λεπτά καθυστέρηση, χωρίς, όμως, να αναφέρει εμπλοκή του πληρώματος του πλοίου του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

Στις 21:09 το πλοίο δηλώνει έτοιμο για απόπλου και την ίδια ώρα το πλήρωμα του πλοίου έσπρωξαν τον Αντώνη στην θάλασσα

Στις 21:12 το πλοίο αποπλέει.

Στις 21:13, ο καπετάνιος του πλοίου ενημερώνει το Λιμεναρχείο ότι κάποιος υπάρχει άνθρωπος στην θάλασσα, αλλά δεν αναφέρει ποτέ την εμπλοκή των υπαλλήλων του πλοίου του.

Στις 21:15, επιβάτες από διπλανό πλοίο, το «Έλυρος», ενημερώνουν το Λιμενικό και την Αστυνομία.

Στις 21:40 ανασύρεται νεκρός από τη θάλασσα ο Αντώνης.

Στις 21:42 δόθηκε εντολή για διακοπή του πλου.

Στις 22:00 δόθηκε εντολή για να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το λεγόμενο «μαύρο κουτί» του Blue Horizon, το σύστημα καταγραφής ταξιδιού (VDR), το οποίο είναι εγκατεστημένο στη γέφυρα του πλοίου και σε αυτό εμπεριέχονται συνομιλίες, ενδοεπικοινωνίες μέσω VHF και άλλες κρίσιμες πληροφορίες, βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Αναμένεται να «ανοίξει» το επόμενο διάστημα, ώστε από εκεί να αντληθούν περισσότερα στοιχεία και δεδομένα για την δολοφονία του Αντώνη.

Σπαραγμός και οδύνη στο τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη, του άνδρα που πέθανε όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα από τον καταπέλτη του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά. Το λευκό φέρετρο με τη σορό του έφτασε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο πριν τις 12, εκεί που εψάλει η εξόδιος ακολουθία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, ο κουνιάδος του 36χρονου δεν άντεξε και λιποθύμησε, ενώ τις αισθήσεις της έχασε και η αδελφή του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο Αντώνης, ο άνθρωπος με το χαμόγελο πάντα στα χείλη παρά τις κακουχίες της ζωής, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον Άγιο Νικόλαο.