Υλικά

  • 6 τεμάχια κρόκος αυγού
  • 6 τεμάχια ασπράδι αυγού
  • 160 γραμμάρια βούτυρο
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 160 γραμμάρια αλεύρι
  • 175 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • λίγο αλάτι
  • μαρμελάδα βερίκοκο

Γλάσσο

  • 115 γραμμάρια ζάχαρη
  • 145 γραμμάρια νερό
  • 145 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 40 γραμμάρια νερό ζεστό

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε συνέχεια.
  3. Ρίχνουμε μετά το αλεύρι και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγά να γίνουν μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε τα δύο μίγματα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα από κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180C.
  7. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το στρογγυλό ταψί και το κόβουμε σε 2 ισάριθμα κομμάτια.
  8. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη στου 115C και όταν αρχίζει να γίνει καραμέλα, τότε σε άλλο μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό στην σοκολάτα και ανακατεύουμε και ταυτόχρονα τα προσθέτουμε τα δύο μίγματα μας, ανακατεύοντας τα.
  9. Παίρνουμε το μισό σάχερ και απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα μπόλικη και τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σάχερ από πάνω απλώνοντας και άλλη μαρμελάδα ομοιόμορφα.
  10. Τέλος ρίχνουμε την καραμέλα σοκολάτα από πάνω και την απλώνουμε ομοίομορφα, αφήνοντας να στεγνώσει.
  11. Έτοιμο για σερβίρισμα το Sachertorte.