Υλικά

  • 450 g λουκάνικο χοιρινό κομμένο κυβάκια ή ανάμεικτα με συκωτάκια πουλερικών (250 γραμμ συκωτάκια και 200 γραμμ λουκάνικο)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλ.τσαγ κρασί λευκό
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσαγ κράνμπερις αποξηραμένα
  • 1/2 φλ.τσαγ βερίκοκα αποξηραμένα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.γλκ φασκόμηλο
  • 1 κ.γλκ θυμάρι
  • 60 γραμμ φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο μήλο κομμένο κυβάκια
  • 1 φλ.τσαγ κρουτόν (ψωμί κομμένο σε κυβάκια και ψημένο)
  • 100 γραμμ κεφαλογραβιέρα κομμένη κυβάκια
  • 8 κάστανα βρασμένα κομμένα κυβάκια
  • 2 κ.σ αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • Τρόπος παρασκευής –

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο. σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το λουκάνικο ή (ανάμεικτα και συκωτάκια) για 3 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το σέλινο, το μήλο.
  3. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά. μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Τέλος ρίχνουμε το τυρί, τα κάστανα, τα βερίκοκα τα κράνμπερις, τα αμύγδαλα, το φασκόμηλο, το μαϊντανό, τα κρουτόν, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε το κοτόπουλο ή γαλοπούλα.